Tarieven 

 

Tarieven  (autorijbewijs B)

( alle tarieven zijn incl. btw en onder voorbehoud van wijzigingen )

 

Proefles/intake€ 35,- per les (30 min.)
Losse rijlessen € 60,- per les (50 min.)
  
CBR Praktijkexamen€ 320,-
CBR Tussentijdse toets€ 299,-
                                    
CBR Praktijkexamen faalangst€ 399,-
CBR Praktijkexamen BNOR€ 369,-
CBR Rijtest ( medisch )€ 169,-
  
CBR theorie examen € 69,-
CBR theorie examen individueel/tolk€ 169,-
(exclusief kosten tolk) 
  
PlanGo theorie (app)€ 65,-
(online leren via de leerling app) 

 

 

De rijlessen

Wij werken met blokken van 50 minuten per les. De lessen zijn standaard 1 blok of 1,5 blok. De lessen worden altijd in overleg ingepland. Door met blokken van 50 minuten te werken (zoals je ook gewend bent op school) blijf je tijdens de rijles optimaal gefocust ipv met 60 minuten.

Zodra we gaan lessen in het examengebied (Winschoten) lessen we 1,5 blok aaneengesloten omdat we ook de reistijden moeten incalculeren. Het moment van lessen in het examengebied gebeurd op een later moment (in overleg) in de rijopleiding. Je hebt het autorijden dan beter onder de knie waardoor je dan minder of geen moeite hebt met lessen van 1,5 blok (75 minunten).

Het kopen van tegoeden

Wij werken niet met grote pakketten. Bij ons kun je d.m.v. losse lessen betalen voor je rijopleiding. Dit gaat per stuk, 5 stuks, 10 stuks of 20 stuks. Het examen wordt pas in rekening gebracht tijdens het reserveren en niet vooraf. Op deze manier behoudt je het overzicht van de kosten die je maakt en het tegoed die je verbruikt, je betaalt dus nooit te veel en geen grote bedragen vooraf. Het saldo van je verbruik wordt ook bijgehouden in de leerling App. Betalen kan middels IDeal, bankoverschrijving of contant.

Je kunt in overleg altijd een pakket samenstellen op basis van jouw specifieke situatie en wensen. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden.

Gemiddeld heeft een leerling 40/45 rijlessen nodig om klaar te zijn voor het praktijkexamen. Dit is natuurlijk voor iedereen weer anders. Leren autorijden is heel persoonlijk en vereist een persoonlijke aanpak en daar wordt je natuurlijk goed bij geholpen. Tijdens de proefles krijg je hier persoonlijk tekst en uitleg over en zal er voor jou een persoonlijke plan van aanpak worden gemaakt op basis van jouw aanvangsniveau.

Geldigheid en verrekening van tegoeden

Alle gekochte tegoeden blijven geldig voor maximaal 36 maanden na factuurdatum. Hierop is uitgezonderd het tegoed bij niet actief volgen van de rijopleiding. Als je gedurende 12 maanden niet actief bent geweest met je rijopleiding (geen lessen gevolgd in de afgelopen 12 maanden) vervalt het gekochte tegoed. Alle lessen, facturen, betalingen en tegoeden worden bijgehouden in jouw persoonlijke account die automatisch wordt aangemaakt bij je aanmelding. Via jouw persoonlijke account (app) heb je dus altijd inzicht over de stand van zaken betreffende jouw tegoeden.

Indien je tegoed hebt dat niet is verbruikt omdat je teveel hebt ingekocht of tussentijds moet/wilt stoppen met je rijopleiding wordt dit achteraf verrekend en terugbetaalt in de volgende situaties:

  • indien je moet stoppen met de rijopleiding om medische redenen (dit moet je kunnen aantonen middels bijv. een doktersverklaring)
  • indien je gaat verhuizen naar een gemeente buiten een radius van 50 km van de vestigingsadres van de rijschool (dit moet je kunnen aantonen). Binnen de radius van 50 km ben je zelf verantwoordelijk om te komen naar een locatie binnen de gemeente Veendam tenzij uitdrukkelijk anders overeengekomen. 

In alle andere gevallen van vrijwillige beëindiging van de rijopleiding vervalt het recht op terugbetaling van de gekochte tegoeden. 

Je kunt natuurlijk ook tegoed overhouden omdat je achteraf toch minder lessen nodig bent dan vooraf gedacht. Als je slaagt voor je praktijkexamen en tegoed overhoudt (rijlessen) wordt dit verrekend en terugbetaalt. Bij afronding van je rijopleiding ben je dus verzekerd dat het tegoed wat te veel is ingekocht wordt terugbetaalt. Je hoeft je hierdoor dus geen zorgen te maken dat je teveel tegoed hebt ingekocht indien je je rijopleiding afmaakt. 

Annuleren/verplaatsen van rijlessen

Als je een geplande rijles wilt annuleren moet je dit op tijd doorgeven. Geplande rijlessen kunnen kosteloos geannuleerd/verplaatst worden als dit gebeurd tot maximaal 48 uur voor de geplande rijles. Uitgezonderd zijn annuleringen door ziekte of noodgevallen, deze kun je vanzelfsprekend kosteloos annuleren. Annuleren kan via de telefoon of whatsapp.

Algemene Voorwaarden                 Privacyverklaring