06 34 01 39 26          info@verkeersschoolgeslaagd.nl        

5. Examens

 

 • Wanneer kan ik mijn CBR praktijkexamen afleggen?

  Je kunt jouw CBR praktijkexamen afleggen zodra je jouw rijopleiding succesvol hebt afgerond. Wij zullen tijdig jouw examen met je bespreken en deze tijdig inplannen zodat je een datum hebt om naar toe te werken. Door tijdig je examen te reserveren voorkomen wij ook dat je onnodig lang moet wachten en door moet lessen. Je moet op alle lesonderdelen van je rijopleiding een voldoende halen om succesvol je examen af te kunnen leggen.
  Veel gestelde vragen
 • Hoe verloopt een CBR praktijkexamen?

  Wij zullen op de dag van je examen intensief met je oefenen. Wij zullen dan vooral je zwakke punten doorlopen. Wij zullen samen naar het examencentrum rijden waar jij je examen zult afleggen.
  De examinatoren van het CBR zullen altijd jou op je gemak proberen te stellen. Er kunnen wat algemene en theoretische vragen worden gesteld. Vervolgens ga je jouw examenrit rijden. De examinator beoordeeld na afloop hoe je het hebt gedaan. Je hoort dan of je bent geslaagd of niet. Na afloop van je examen rijden wij samen weer terug.
 • Hoe verloopt een herexamen?

  Het herexamen is niet veel anders dan het eerste praktijkexamen. Je zult weer je examenrit rijden en hierop worden beoordeeld.
 • Waar kan ik examens afleggen?

  Onze examenlocaties zijn Groningen en Winschoten. Wij kunnen echter in overleg elders ook examens afleggen als dit voor jou gunstiger is. Dit kun je bespreken met je instructeur.
 • Krijg ik direct mijn rijbewijs als ik ben geslaagd?

  Nee. Je ontvang je rijbewijs nadat je dit hebt aangevraagd bij jouw gemeente. Het kan tot vijf werkdagen duren voordat jij jouw rijbewijs kunt ophalen bij jouw gemeente.
  Zorg ervoor dat je het rijbewijs tijdig aanvraagt. De Verklaring van rijvaardigheid is drie jaar geldig. Na die drie jaar verloopt de geldigheid van deze verklaring die het CBR je toekent als je slaagt voor het praktijkexamen. Bedenk daarbij dat de Verklaring van geschiktheid, die je ook nodig hebt voor het aanvragen van je rijbewijs, slechts één jaar geldig is.
 • Hoelang is het theoriecertificaat geldig?

  Deze is 1,5 jaar geldig.
 • Kan ik zelf examens aanvragen?

  Je kunt zelf je theorie-examen reserveren via de website van het CBR. Je kunt ons dit ook voor je laten doen. Het Praktijkexamen kun je niet zelf reserveren, dat moeten wij als rijschool voor jou doen.
 • Moet ik een Gezondheidsverklaring invullen?

  Ja. Dit kun je het beste zo vroeg mogelijk in je rijopleiding doen omdat het soms lang kan duren voordat je antwoord krijgt van het CBR. Wij kunnen pas een praktijkexamen aanvragen als jij je gezondheidsverklaring hebt ingevuld en deze is goedgekeurd.

  CBR:

  ‘’Als bestuurder bent u verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid en voor die van anderen. Om te mogen rijden moet u daarom volgens de wet ‘rijgeschikt’ zijn. Dat wil zeggen: geestelijk en lichamelijk in staat om te rijden. Heeft u bijvoorbeeld gezondheidsproblemen of een beperking? Of gebruikt u medicijnen die invloed hebben op hoe u rijdt? Dan mag u niet altijd de weg op. Kijk voor meer informatie eens op Mag ik rijden als.... Om uw rijgeschiktheid te kunnen beoordelen, stelt het CBR u een aantal vragen over uw gezondheid. Deze vragen staan op het formulier Gezondheidsverklaring (voorheen Eigen verklaring).
  U koopt een Gezondheidsverklaring op Mijn CBR.’’

 

Algemene Voorwaarden                 Privacyverklaring