06 34 01 39 26          info@verkeersschoolgeslaagd.nl        

3. Rijopleidingen

 

3 Rijopleidingen

 • Welke rijopleidingen bieden jullie aan?

  Wij bieden complete rijopleidingen aan voor de autorijbewijs ( categorie B ).
  Alles onder één dak, compleet verzorgde praktijk- en theorielessen.
  De E achter B, motor- en bromfietsrijbewijs zullen tevens spoedig aan ons aanbod worden toegevoegd. Helaas kunnen wij u deze momenteel nog niet aanbieden, waarvoor onze excuses.
 • Vanaf welke leeftijd kan ik beginnen met rijlessen?

  Je kunt vanaf dat je 16,5 jaar bent starten met rijlessen. Kijk onder 2toDrive voor een uitgebreidere uitleg hierover.
 • Wat is 2toDrive?

  Met 2toDrive kun je starten met je rijbewijs vanaf dat je 16 jaar bent. Hoe werkt dat?
  1 Je mag vanaf dat je 16 jaar bent je CBR theorie-examen afleggen.
  2 Je mag vanaf dat je 16,5 jaar bent starten met je rijlessen.
  3 Je mag vanaf dat je 17 jaar bent je CBR praktijkexamen afleggen.
  Als je bent geslaagd voor je praktijkexamen mag je alleen onder begeleiding van een coach autorijden. Vanaf je 18e verjaardag mag je zelfstandig autorijden.
  Je moet op tijd een begeleiderspas aanvragen waarmee je aangeeft wie je begeleider(s) word(en)t. Je mag vervolgens alleen onder begeleiding autorijden van de coach die op je begeleiderspas vermeld staat. Wij attenderen onze leerlingen er altijd op om op tijd hun coaches te kiezen en de begeleiderspas aan te vragen. Dit omdat je anders je rijbewijs niet kunt ophalen bij jouw gemeente. Kijk voor meer info op www.2todrive.nl
 • Wat is het doel van 2toDrive?

  Het doel is een veiligere verkeer te creëren door jongeren onder begeleiding rijervaring op te laten doen. Dit project is getest en onderzocht en blijkt zeer effectief waardoor wij ook ons steentje willen bijdragen. Ons doel is immers ‘’veilige en zelfstandige bestuurders op te leiden’’. Wij adviseren daarom alle ouders hiervan gebruik te maken!
  Uit onderzoek van de SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid) blijkt dat bij 20% van alle ernstige ongevallen, jongeren betrokken zijn. Terwijl de groep beginnende bestuurders maar een klein deel uitmaakt van alle weggebruikers. De SWOV heeft berekend dat wanneer 2toDrive in Nederland wordt ingevoerd, dit kan leiden tot 16 verkeersdoden minder op jaarbasis. In Duitsland heeft een soortgelijk experiment geleid tot minder boetes en ongevallen onder jongeren.
 • Hoelang duren de lessen?

  Onze rijlessen duren standaard 1 uur (60 minuten). De lessen worden uiteraard in overleg met jou gepland waarbij ook meerdere uren aaneengesloten gelest kan worden.
 • Hoe ziet mijn rijopleiding er uit?

  Wij hebben onze eigen rijopleidingen ontwikkeld maar conform de wettelijke eisen. Met onze eigen ontwikkelde rijopleiding garanderen wij een snelle en succesvolle rijopleiding voor iedere leerling. Ons doel? Een veilige en zelfstandige bestuurder opleiden!
  Al onze rijopleidingen ( praktijk en theorie ) zijn in stappen van makkelijk naar moeilijk. Dit is een zeer succesvolle manier om snel en makkelijk je rijopleiding af te ronden. De gehele rijopleiding en alle onderdelen staan netjes overzichtelijk vermeld in je leerlingApp. Je ziet dus wat je al hebt gedaan en wat je nog moet doen.
  Een rijopleiding is maatwerk en verschilt per leerling. De basis blijft echter gelijk. Alle leerlingen volgen de zelfde route van makkelijk naar moeilijk voor alle onderdelen. De één wat sneller dan de ander. Met persoonlijke aandacht en transparantie garanderen wij een prettige en leerzame periode tijdens je rijopleiding.
 • Hoeveel lessen heb ik nodig om te slagen?

  Met een rijopleiding kunnen wij vooraf geen aantallen noemen. Het gemiddeld aantal lesuren voor het rijbewijs is ongeveer 38 (volgens CBR-onderzoek onder examenkandidaten 2017). Het aantal rijlessen dat je nodig hebt, is voor iedereen anders. Niet iedereen leert even snel.
  Tijdens de intake wordt dit met je besproken waarbij er een schatting wordt gemaakt.
  Met veel persoonlijke aandacht en onze unieke lesmethode zul je nooit onnodig meer lessen dan je daadwerkelijk nodig bent.
 • Hoe snel kan ik mijn rijbewijs halen?

  Je kunt een standaard opleiding volgen of een spoedopleiding.
  De standaard opleiding zal afhankelijk van je aantal lessen en beschikbaarheid variëren tussen de 2 en 5 maanden. Let wel op dat je beschikbaarheid en de wachttijden bij het CBR een grote rol spelen. Wij maken altijd tijd vrij voor onze leerlingen en zijn heel flexibel zodat jij snel je rijbewijs kunt behalen.
  Met de spoedopleiding kun je jouw rijbewijs behalen binnen 14 dagen. De spoedopleiding is een gewilde, unieke en zeer intensieve rijopleiding. Alvorens je kunt starten volgt er een intake en rijtest om te beoordelen of je geschikt bent deze intensieve opleiding te kunnen volgen. Wij testen alle leerlingen vooraf om te zorgen dat onze opleidingen efficiënt blijven. Tijdens de spoedopleiding kun je dagelijks ( ook in het weekend ) maximaal 4 uren lessen.
  Wij kunnen niet meer dan 4 uren per dag met je rijden omdat het anders te zwaar wordt en dit ten koste gaat van de opleiding.
 • Heb ik een vaste instructeur en/of lesauto?

  Ja. Je hebt altijd de zelfde instructeur of instructrice en lesauto.
 • Wat als het niet klikt tussen mij en mijn instructeur?

  Jij staat bij ons altijd voorop! Wij nemen alle klachten zeer serieus en behandelen elk klacht afzonderlijk. Er wordt door ons altijd gezocht naar een oplossing voor jouw klacht. Wij zullen dan ook alles doen om jou tevreden te houden.
  Kunnen wij jou klacht niet oplossen en wil je de samenwerking verbreken? Dat is geen probleem! Wij zullen hierin wederom kijken naar de juiste oplossing zodat wij jou alsnog tevreden kunnen stellen.
 • Wordt ik thuis opgehaald?

  Ja dat kan. Alle lessen worden in overleg gepland en hierbij wordt ook de ophaallocatie gepland. Er wordt ook afgesproken waar wij jou na de les zullen afzetten. Deze locaties kunnen variëren van je huis, school, werk of je sport.
 • Kan ik ook ’s avonds of in het weekend rijden?

  Ja, zowel het weekend als de avonduren. Wij zijn heel flexibel en passen ons altijd aan, aan jouw agenda. De avonduren zijn zelfs onderdeel van je rijopleiding. Je moet immers ook ervaring op doen in de avonduren.
 • Geven jullie ook rijles in een automaat?

  Ja. Je kunt ook rijles in een automaat volgen. Let wel op dat je dan een aanpassing hebt op je rijbewijs. Je mag dan geen auto besturen met een schakelbediening. Je kunt natuurlijk later alsnog je volledige rijbewijs behalen waarmee je alle personenauto’s kunt besturen.
 • Wanneer kan ik het beste beginnen met mijn theorie?

  Wij adviseren altijd zo snel mogelijk te starten met je theorieopleiding. Je theorieopleiding zal je helpen tijdens je rijlessen. Je moet immers de verkeersregels kennen om deel te kunnen nemen aan het verkeer. Het helpt je enorm met je rijlessen als je de regels goed kent.
  Wij bieden hierin oplossingen van (internet) thuisstudie tot klassikale spoedcursussen.
  Vraag hiernaar bij je instructeur.
 • Geven jullie ook theorieles?

  Ja. Wij bieden meerdere theorieopleidingen aan. Het meest gevraagde theorieopleiding is onze internet thuisstudie. Je krijgt toegang tot een complete theorieopleiding op het internet. Deze opleiding is speciaal ontworpen voor thuisstudie. Het is een zeer gebruiksvriendelijke en succesvolle opleiding.
  Wij bieden ook klassikale spoedcursussen aan voor leerlingen die geen tijd hebben voor de thuisstudie, niet thuis willen studeren of moeite hebben met zelfstudie. Onze unieke spoedcursus opleiding is zo ontworpen dat jij binnen één cursusdag je theorie-examen kunt afleggen.
 • Kan ik ook individuele begeleiding krijgen voor mijn theorie?

  Ja. Indien je individuele begeleiding nodig bent kun je deze van ons ontvangen.
  Waarom individuele theoriebegeleiding?
  Je kan moeite hebben met leren en begrijpen of taalproblemen hebben. Wij kunnen in alle gevallen jou begeleiden en helpen zodat je succesvol je theorie-examen aflegt.
  Vraag hiernaar bij je instructeur.

 

Algemene Voorwaarden                 Privacyverklaring